Last van werkstress voelt aan als falen

Voor veel mensen die met stress te maken krijgen, voelt het aan als falen. Je hoort opgewassen te zijn tegen stressvolle situaties. Je moet alle ballen in de lucht kunnen houden. Je voelt je verantwoordelijk en je wilt je werk goed doen. Je gaat daarom maar door en door. Tot dat het te laat is en je met een burn-out thuis zit. Helaas komt werkstress te vaak voor en komen mensen hierdoor vaak ziek thuis te zitten.

Heb je door dat je te ver gaat?

Vaak heb je het zelf niet door dat je afstevent op een burn-out. Je hebt een hoog verantwoordelijkheidsgevoel, plichtsbesef, misschien ben je een perfectionist of heb je last van faalangst. Je gaat dus maar door. Je voelt je overal verantwoordelijk voor. Maar wie neemt de verantwoordelijkheid voor jou en je gezondheid?

Wat kan je nu zelf al doen?

 • Praat erover, zowel met je leidinggevende als in je sociale omgeving. Het is echt geen falen. 
 • Zeg je sport of je hobby's niet af. Dit helpt om te ontspannen. Ga bij het sporten niet tot het uiterste. Probeer eens op 70% van je kunnen te sporten. Je lichaam heeft het al zwaar door de stress en kan anders moeilijk herstellen. 
 • Let op je eetpatroon. Vaak heb je de neiging om bij stress ongezonder te gaan eten. Eet gezond en ga op vaste tijden naar bed. 
 • Ga naar yoga of meld je aan voor mindfulness of een meditatiecursus. Dit helpt bij ontspannen en het omgaan met alle gedachten in je hoofd. 
 • Kom je er zelf niet uit, blijf er dan niet mee door lopen. Coaching kan jou verder helpen. Neem contact met mij op om te bespreken wat ik voor je kan betekenen.
Tip bij spanning en stress

Wat kan ik bieden?

Met coaching kan ik je helpen met het omgaan met je emoties en piekeren. Ook gaan we oplossingen vinden voor je stressbronnen. Je ontdekt waar je talenten, waarden en je missie die bij jou en je werk passen. Tijdens mijn coaching maak ik gebruik van ontspanningsoefeningen om zo in eerste instantie te werken aan het herstel van je conditie. 

Verder bied ik ook een ontspanningswandeling aan waarbij je leert om te ontspannen in de natuur. Wil je hierover meer weten? Neem dan even contact met mij op.

Wil je graag aan de slag?

Plan dan hieronder gemakkelijk een afspraak in voor een persoonlijk kennismakingsgesprek. Samen kijken we dan wat er bij jou speelt en of coaching jou verder kan helpen.

 

1) Ik wil graag de volgende afspraak maken:
Kennismakingsgesprek
Tijdens een persoonlijke kennismakingsgesprek bepalen wij samen de beste route.
€ 0,00
Eenmalige ontspanningswandeling
Sta je de hele dag 'aan' of heb je last van stress en piekeren? Tijdens deze eenmalige ontspanningswandeling pakken w
€ 45,00
2) Kies een datum:
Selecteer eerst de gewenste datum (de geselecteerde datum is zwart) en kies daarna het gewenste tijdstip.
3) Kies een tijd:
  • Vrij
  • Enkele plaatsen vrij
  • Vol
  • Niet te reserveren
  Ontdek mijn programma's

  Omdat iedereen anders is en zich op een andere manier zich wil ontwikkelen, bied ik zowel individuele coaching als trainingen en workshops in groepsvorm aan. Daarnaast coach ik medewerkers en kan ik directies of HRM-afdelingen adviseren in de breedste zin van het woord. Ontdek via onderstaande buttons het aanbod wat bij jou aansluit.