En waar krijg jij energie van?

Gisteren heb ik samen met mijn collega coach Ester Dielissen (van Eszens.nl) gewerkt aan twee trainingen die we in het najaar gaan geven. We gingen er helemaal in op. Voor we het wisten was de dag voorbij. Vol energie en in een flow waren we aan het werk. 

Herken je dat? Zo'n dag die voorbijvliegt. Je voelt je de hele dag tevreden en je hebt er echt zin in. 's Avonds heb je nog steeds energie en vol plezier kijk je terug op je werkdag.

Misschien herken je het wel, maar realiseer je je op dit moment dat zo'n dag wel lang geleden is geweest. Of dat het nog maar sporadisch voorkomt dat je je zo voelt. Je hebt eerder van die dagen dat je geen plezier hebt en eigenlijk wat chagrijnig bent. En heb je steeds vaker de neiging om dingen uit te stellen of je laat je gemakkelijk afleiden. 

Tijd om te ontdekken waar je wel of geen energie van krijgt!

Dat kan door een week bij te houden wat jouw energiegevers en energienemers zijn in jouw leven en werk. Neem een notitieblokje en houdt nauwkeurig bij welke activiteiten energie geven en welke energie kosten. Het moet wel gaan om activiteiten die je zelf uitvoert. Dus niet over iets waarover je een complimentje krijgt. Kijk deze week eens wat je de hele dag doet en wat voel je daarbij? Heb je er zin in, ben je blij of tevreden? Of merk je dat je dingen uitstelt, je chagrijnig voelt, snel laat afleiden, moe wordt. 

Als je het een hele week bij houdt, krijg je al meer inzicht. Sluit je werk nog wel aan bij wie je bent? Zijn het bepaalde activiteiten die energievreten? Bijvoorbeeld de samenwerking met steeds dezelfde collega? Of de presentatie die je moet houden? Door goed naar het overzicht te kijken, kan je misschien een rode draad eruit halen. En inzicht kan al helpen om zelf dingen anders te gaan doen of een gesprek aan te gaan met je collega.

Soms zit het dieper en weet je niet goed meer wie je nu bent

Je bent jezelf een beetje kwijtgeraakt. Je doet dingen die moeten, maar wat wil je nu eigenlijk zelf? En wat is voor jou belangrijk? En dan kom ik weer bij mijn flowmoment van gisteren. In het najaar geef ik de training ‘Wie wil jij zijn?’ Binnenkort verschijnt er meer informatie op de website. Nu al benieuwd? Of je wil meer weten over waar jij energie van krijgt, neem dan contact met mij op. 

 

Lees meer blogs
Tijd voor een wandeling

Even tijd voor jezelf, alle aandacht voor jou. In een persoonlijk gesprek, een wandeling in de natuur of lekker aan de slag in een groep. Ik bied meerdere mogelijkheden. Pak je agenda er maar bij, hieronder kun je jouw moment direct inplannen. Tot snel!

1) Ik wil graag de volgende afspraak maken:
Kennismakingsgesprek
Tijdens een persoonlijke kennismakingsgesprek bepalen wij samen de beste route.
€ 0,00
Kwaliteiten wandeling
Een wandeling om je al bewegend bewust te maken van je kwaliteiten. Je gaat je realiseren wat je in huis hebt en welke kwalit
€ 45,00
Eenmalige ontspanningswandeling
Sta je de hele dag 'aan' of heb je last van stress en piekeren? Tijdens deze eenmalige ontspanningswandeling pakken w
€ 45,00
Individuele eenmalige coachwandeling
Tijdens deze eenmalige wandeling gaan we met jouw actuele vraag aan de slag. De natuur spiegelt en geeft inspiratie en i
€ 99,00
2) Kies een datum:
Selecteer eerst de gewenste datum (de geselecteerde datum is zwart) en kies daarna het gewenste tijdstip.
3) Kies een tijd:
  • Vrij
  • Enkele plaatsen vrij
  • Vol
  • Niet te reserveren
  1) Kies een groepsprogramma:
  2) Vul je gegevens in:
  3) Eventuele opmerkingen:
  4) Kadobon/Kortingscode
  5) Controleer jouw gegevens:
  • Voornaam: Nog niet ingevuld
  • Achternaam: Nog niet ingevuld
  • Telefoonnummer.: Nog niet ingevuld
  • Woonplaats: Nog niet ingevuld
  • Datum: 29-05-2023
  • Tijd:
  • Prijs: 0,00
  • Groepsprogramma:

  Ter bevestiging van uw reservering vragen wij een aanbetaling van 50% van het boekingsbedrag. Deze kunt u direct via iDeal, PayPal, Mister Cash, Visa of Mastercard betalen nadat u hieronder uw reservering heeft bevestigd. Tot 24 uur voorafgaand aan uw reservering kunt u kosteloos annuleren, de aanbetaling zal dan aan u worden teruggestort.

  • Totaalprijs: Kies datum en tijd
  • Nog te voldoen: Kies datum en tijd
  • Aanbetaling: Kies datum en tijd
  6) Kies betaalmethode:

  Ik akkoord met de Algemene voorwaarden Van Ontdekkingskracht Coaching
  Ontdek mijn programma's

  Omdat iedereen anders is en zich op een andere manier zich wil ontwikkelen, bied ik zowel individuele coaching als trainingen en workshops in groepsvorm aan. Daarnaast coach ik medewerkers en kan ik directies of HRM-afdelingen adviseren in de breedste zin van het woord. Ontdek via onderstaande buttons het aanbod wat bij jou aansluit.