Coaching medewerkers bij spanning en stress

Ga op tijd aan de slag met spanning- en stressklachten van medewerkers

Iedere organisatie krijgt wel eens te maken met een medewerker die last heeft van spanningsklachten of stressverschijnselen. Het is belangrijk om hier als organisatie op tijd aandacht aan te besteden. Spanningsklachten en werkstress hebben vele oorzaken. Door de klachten op tijd serieus te nemen draag je als organisatie bij aan de vitaliteit van de medewerkers.

Als coach kan ik mensen helpen die kampen met spanningsklachten of stressverschijnselen. Ik begeleid hen om weer plezier in het werk terug te krijgen en opnieuw verantwoordelijkheid te nemen voor hun werk en leven door te werken aan een betere balans. Ik breng mensen weer in contact met hun waarden en drijfveren. Wat kost energie en wat geeft energie. En hoe maak je de juiste keuzes om je talenten volledig te ontwikkelen en als mens in balans te blijven.

"Laat gaan, dat gepieker, en omarm de gedachte dat alles wat je zoekt er al is."

Wat kan ik medewerkers bieden?

Een coachtraject waarbij je in drie fasen weer op gaat naar herstel. In het programma 'Van Spanning naar Ontspanning' gaat de medewerker in de volgende drie fasen weer op naar herstel.

1. Inzicht in stress
In deze fase gaat het om het accepteren dat de medewerker spanning en stressklachten heeft. En krijgt de medewerker inzicht in zijn of haar klachten en stressbronnen. In deze fase werken we ook aan herstel van de conditie.

2. Leren omgaan met emoties en piekeren
In de tweede fase gaan we aan de slag met het omgaan met emoties en piekeren. De medewerker gaat ook oplossingen vinden voor de stressbronnen. En ontdekt de medewerker in deze fase zijn of haar talenten, waarden en missie die bij zijn of haar (werk) passen.

3. Oppakken en voorkomen van terugval
In de laatste fase gaat de medewerker zaken weer echt oppakken. De medewerker pakt de taken en rollen weer geleidelijk aan op en werkt aan het voorkomen van een terugval. Dat is erg belangrijk. Te vaak gebeurt het dat iemand terugvalt en zo wel in een burn-out beland. Het werken aan het voorkomen van een terugval is daarom erg belangrijk.

Wil je meer weten over wat ik kan betekenen of even sparren over een bepaalde situatie? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Samen bekijken we of coaching kan helpen.

Kennis maken?

Wil jij meer weten over de mogelijkheden voor jouw organisatie of heb je een specifiek vraagstuk? Neem dan contact met mij op, of plan hieronder een kennismakingsgesprek.

1) Ik wil graag de volgende afspraak maken:
Kennismakingsgesprek
Tijdens een persoonlijke kennismakingsgesprek bepalen wij samen de beste route.
€ 0,00
2) Kies een datum:
Selecteer eerst de gewenste datum (de geselecteerde datum is zwart) en kies daarna het gewenste tijdstip.
3) Kies een tijd:
  • Vrij
  • Enkele plaatsen vrij
  • Vol
  • Niet te reserveren
  Programma's voor bedrijven

  Met mijn zakelijke programma's coach ik medewerkers en kan ik directies of HRM-afdelingen adviseren in de breedste zin van het woord. Ontdek via onderstaande buttons het aanbod wat bij jou aansluit.

  Ontdek mijn programma's

  Omdat iedereen anders is en zich op een andere manier zich wil ontwikkelen, bied ik zowel individuele coaching als trainingen en workshops in groepsvorm aan. Daarnaast coach ik medewerkers en kan ik directies of HRM-afdelingen adviseren in de breedste zin van het woord. Ontdek via onderstaande buttons het aanbod wat bij jou aansluit.