Wie ben ik?

Ik ben Marika Berghuis en ik ben intuïtief coach. Het is mijn passie om samen met mensen op ontdekkingstocht te gaan en op zoek te gaan naar de antwoorden op hun vraagstukken. De ontdekkingstocht vindt in jezelf plaats. Ik vind het geweldig om een tijdje mee te gaan op deze reis en te zien hoe iemand de rust of het geluk in zichzelf vindt. 

Mijn drijfveer 

Mijn drijfveer om Ontdekkingskracht Coaching te starten is omdat in ieder mens de potentie zit om te groeien en te ontwikkelen zodat je steeds dichter bij jezelf komt en hierdoor steeds makkelijker je persoonlijke issues kan oplossen. Dat klinkt gemakkelijk, maar deze reis gaat niet vanzelf. Ik ondersteun iedereen die deze reis wil aangaan en zichzelf duurzaam wil ontwikkelen.

Mijn achtergrond

Zelf heb ik jarenlang als manager in de woningcorporatiesector gewerkt. Als manager was ik betrokken bij organisatieontwikkelingen zoals fusies en verandertrajecten. Maar ook bij de ontwikkeling en groei van de medewerkers en leidinggevenden. In de rol van manager zag ik ook dat er vraagstukken zijn bij medewerkers en leidinggevenden die meer aandacht vragen dan ik in mijn rol als leidinggevende kon geven. Bij mij kwam op een gegeven moment ook de vraag voorbij, wie ben ik en wat wil ik nu echt. Wat zegt mijn hoofd en wat zegt mijn hart. Na een persoonlijke ontdekkingstocht heb ik toen de keuze gemaakt om verder te gaan als coach. En dat heeft er toe geleid dat ik vol enthousiasme Ontdekkingskracht Coaching gestart ben.

Mijn passie naast mijn werk is mijn gezin. Ik woon met mijn man en twee schatten van dochters in Nuenen. Ik vind het heerlijk om in mijn tuin te wroeten, yoga en tai chi te beoefenen. Daarnaast lees en wandel ik graag. Zoals als de naam van mijn praktijk al suggereert, houd ik van ontdekken. Tijdens vakanties wel zien waar we uitkomen. En dan de rugzak op en gaan wandelen. Maar ik geniet ook van de ontmoeting met mensen. Een mooi gesprek met iemand voeren. Kijken wat iemand beweegt. Verder ontdek ik steeds mooie stukjes in mezelf. Dat blijft een boeiend pad.

Ik geniet ervan om mensen dichter bij zichzelf te brengen. De wereld zal nog mooier zijn wanneer meer mensen leven vanuit hun hart.
Ontdek mijn programma's

Omdat iedereen anders is en zich op een andere manier zich wil ontwikkelen, bied ik zowel individuele coaching als trainingen en workshops in groepsvorm aan. Daarnaast coach ik medewerkers en kan ik directies of HRM-afdelingen adviseren in de breedste zin van het woord. Ontdek via onderstaande buttons het aanbod wat bij jou aansluit.